Dikkie Dik krijgt eigen postzegel

Persbericht 15 juni 2009
Vanaf vandaag heeft Dikkie Dik zijn eigen postzegel. TV-persoonlijkheid en SBS presentatrice Tooske Ragas verraste Dikkie Dik en zijn bedenker, illustrator Jet Boeke met de Dikkie Dik verjaardagspostzegels. De presentatie vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in ‘Sesamstraat in Madurodam’ in aanwezigheid van kleuters van Montessorischool Nieuw Vreugd en Rust uit Voorburg.

Doosje vol postplezier
De Dikkie Dik postzegels zitten in de Postbox Dikkie Dik. De Postbox is een nieuw product van TNT Post: een doosje met drie postzegels en drie ansichtkaarten rondom hetzelfde thema.

Tooske boegbeeld nieuwe campagne
Tooske Ragas is het gezicht van een nieuwe campagne van TNT Post. De campagne heeft als thema: Met een kaartje ben je nóg jariger. De campagne is opgebouwd rond het versturen van verjaardagskaartjes. Tooske is onder meer te zien op abri’s op treinstations en in winkelcentra en in advertenties in tijdschriften. De campagne die vandaag begint, duurt tot half juli.

Verkoopprijs, verkrijgbaarheid en geldigheid
De Postbox Dikkie Dik kost € 3,95 en bevat een postzegelvel met drie verschillende Dikkie Dik postzegels met een frankeerwaarde van € 0,44 plus drie luxe Dikkie Dik ansichtkaarten met gelijke afbeeldingen. De Postbox Dikkie Dik is vanaf 15 juni 2009, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij TNT Postkantoren, via de Collect Club in Groningen, online via tntpost.nl/collectclub en in diverse boekwinkels. De Postbox verschijnt in een oplage van 50.000 exemplaren. De geldigheid van de postzegels voor de frankering is onbepaald.

           

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post.

TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post over het eerste kwartaal 2009 bedroeg 1,026 miljard euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.

Let op: